Sources Rosport herontwerpt samen met O-I high-end range retourflessen voor water

Sources Rosport herontwerpt samen met O-I high-end range retourflessen voor water

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, bouwde voort op een jarenlange relatie met Sources Rosport, Luxemburg's Nr. 1 in mineraalwater en werkte samen aan het herontwerp van het volledige assortiment high-end retourflessen voor mineraalwater.

"O-I was jarenlang onze belangrijkste leverancier. En het designproces van deze nieuwe flessenrange heeft onze relatie nog meer versterkt. O-I was, zowel op technisch als zakelijk vlak, echt onze adviseur," zegt Max Weber, directeur bij Sources Rosport. "De keuze voor glas was altijd al vanzelfsprekend. Een glazen verpakking belichaamt immers kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, heeft geen invloed op de pure smaak van het water en behoudt de kooldioxide van ons bruisende mineraalwater langer."

Na de introductie van de nieuwe 1L fles in januari 2016 en de 25cl fles in april completeerde Sources Rosport in juni 2016 haar assortiment met de introductie van een 50cl fles op de Luxemburgse markt. Het merendeel van de glazen flessen is bestemd voor de horeca, waar een stevig en tegelijk elegant ontwerp noodzakelijk is.

Sacco Jansen, Account Manager Food & NAB Benelux bij O-I: "Omdat hun retourflessen voor water voornamelijk voor de horeca bestemd zijn, raadden we een stevige fles aan die het premium karakter van het merk weerspiegelt. We hebben de iconische ringen die zich sinds de jaren '50 op de schouder en voet van de fles bevonden, er opnieuw in verwerkt. In ons nieuwe ontwerp zijn de ringen nu verzonken, waardoor ze in lijn zijn met de buitenkant van de fles. Het resultaat is de terugkeer van de iconische vintage fles, maar in een modern en futuristisch jasje."

Nieuwe weg ingeslagen

Van 1959 tot 2014 werden de drie belangrijkste producten van Sources Rosport - Rosport Blue, Rosport Classic en Rosport Viva - aangeboden in glazen flessen van verschillende kleuren. In 2014 nam Sources Rosport een nieuwe flessenstrategie aan. Hierbij stapte men af van de gekleurde flessen en kreeg het assortiment waterflessen een uniforme, schone en pure look door het flint (witte) glas.

Met het nieuwe ontwerp van O-I speelt Sources Rosport in op de recente trend waarbij culinaire ervaringen in toenemende mate gepaard gaan met premium waterflessen. Glazen flessen vullen deze trend perfect aan door de consumenten een meer intense en luxueuze ervaring te bieden.

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.